Over Mitsuko Saruwatari

Mitsuko Saruwatari is vaak te beluisteren op de Nederlandse podia als pianiste van het Uriël Ensemble. Zij treedt ook vaak op als gastpianist met andere kamermuziekensembles. Haar brede repertoire bestrijkt bijna alle belangrijke kamer­muziek. In seizoen 2013-2014, tijdens het festival “Muzikale reis door de 19 eeuw met Brahms en tijdgenoten” in Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel, Amersfoort en Eelde, heeft Mitsuko samen met het Uriël Ensemble bijna alle kamer­muziek­stukken van Brahms ten gehore gebracht.


Mitsuko Saruwatari geeft ook regelmatig solorecitals in zowel Europa als Japan. Haar programma’s bestaan vooral uit stukken van Schumann, Schubert, Chopin, Ravel en Debussy.

Mitsuko Saruwatari studeerde aan de Toho Gakuen School of Music in Tokyo en met een stipendium van Nederlands regering bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens verdiepte zij haar spel in Londen onder leiding van John Bingham. Tijdens haar studie won zij o.a. de eerste prijs van het muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto.

CD-opname:   Frédéric Chopin